רבים מאיתנו נוטים לדחות את עריכת הצוואה, מתוך מחשבה שמדובר בנושא רלוונטי רק לאנשים מבוגרים או עשירים מאוד. אך האמת היא שצוואה היא מסמך חשוב לכל אדם, בכל גיל ובכל מצב כלכלי. היא מאפשרת לכם לקבוע מה יקרה לרכושכם לאחר מותכם, ובכך להבטיח את עתיד יקיריכם ולמנוע סכסוכים ומחלוקות מיותרים.
למה חשוב לערוך צוואה?
מתי כדאי לערוך צוואה?
מומלץ לערוך צוואה בכל שלב בחיים, במיוחד במקרים הבאים:
איך עורכים צוואה?
ישנן מספר דרכים לערוך צוואה, כגון צוואה בכתב יד, צוואה בעדים וצוואה בפני רשות. חשוב לבחור בדרך המתאימה לכם ולערוך את הצוואה בהתאם להוראות החוק. מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה בדיני ירושה לקבלת ייעוץ וסיוע בעריכת הצוואה.
לסיכום, עריכת צוואה היא צעד חשוב ואחראי שכל אדם צריך לשקול. אל תדחו את הנושא - דאגו לערוך צוואה כבר היום ותבטיחו את עתיד יקיריכם.
צוואות ועיזבונות:
✔ עריכת צוואות יחיד/משותפת
✔ הגשת בקשה לצו קיום צוואה מול רשם הירושה
✔ הגשת התנגדות לצו קיום צוואה
✔ הגשת בקשה לביטול צו קיום צוואה
✔הגשת בקשה לצו ירושה מול רשם הירושה
✔ניהול תביעת התנגדות לצוואה
✔ ניהול עזבון
צוואות וירושות:
צוואה היא הבעת רצון, משאלה שמביע אדם בקשר למה שיעשה לאחר מותו (לאו דווקא בנוגע לרכושו בלבד) ובלבד שצוואה תקיים את הדרישות הצורניות הקבועות בחוק.
יתרון העיקרי בעריכת הצוואה – מניעת חיכוכים ומחלוקות עתידיות בין היורשים.
הדגש בעניין עריכת צוואה רלוונטי כלפי כל אחד ואחת, אם כי קל וחומר כלפי הקבוצות הבאות-
ידועים בציבור – ללא צוואה בן הזוג הידוע בציבור זכאי לרשת מחצית מהעיזבון וזאת גם אילו היה מדובר בבן זוג חודשים ספורים בלבד. תוצאה זו עלולה להוות קיפוח משמעותי כלפי ילדיו של הנפטר.
במשפחות חד הוריות + ילדים קטינים, ללא צוואה עלולה להיות תוצאה בה בן הזוג לשעבר ימונה כאפוטרופוס לניהול כספי ונכסי העיזבון ותוצאה זו תהא בלתי רצויה.
נישואי פרק ב' – כשנכנסים לפרק חדש בחיים המשפחה הראשונית/גרעינית נמצאת לא פעם במצב בו ברצונם לשמור על זכויותיהם שכן הם היו קודם.
סעיף/טופס 'אריכות ימים', 'היוותרות בחיים':
בעת פטירה של שותפ/ה לחשבון הבנק, באופן אוטומטי לא יהיה ניתן לפעול בחשבון באמצעות שותפ/ים שנותר/ו בין החיים (וזאת עד להצגת צו ירושה או צו קיום צוואה לפקיד הבנק). לכן על מנת ולמנוע מצב בו החשבון למעשה מוקפא בפטירת מי מהשותפים עד לקבלת הצו כאמור – קיימת האפשרות לחתום על סעיף ו/או טופס 'אריכות ימים', 'היוותרות בחיים'. חשוב לציין כי משמעות החתימה היא כי מי מהשותפים יוכל לפעול בחשבון על מנת לא להגבילו מביצוע פעילות שוטפת בחשבון, אם כי אין זה אומר דבר ולא חצי דבר באשר לרצון הנפטר/מנוח להוריש משהו למי משותפיו לחשבון. מכאן כי חוק הירושה על סעיפיו גובר על טופס האמור.
ראה חוזר מפקח על הבנקים בקשר לסעיף 'היוותרות בחיים'
הקודם | לרשימה המלאה | הבא |